Inkeri Sundberg

Varsinais-Suomen piirin puheenvuoro (Keskustanuorten liittokokous 2015)

  • Varsinais-Suomen piirin puheenvuoro (Keskustanuorten liittokokous 2015)

Ohessa kirjoittamani ja pitämäni puhe Keskustanuorten liittokokouksessa 2015.

 

"Arvoisa puheenjohtaja,

rakas liittokokous väki, aateystäväni, edistyksen lipun kantajat.

Me olemme tänään kokoontuneet tänne Auran rantamille, missä Suomen synnyinmuistot, työn ja tiedon puistot ja virsi vapauden soi. Nyt me olemme Keskustanuoren pyhällä maalla, Salossa, missä tämä voimakas kansanliike sai 70 vuotta sitten alkunsa. 

70 vuotta on ihmisikänä pitkä aika ja niin kuin eräs saksalainen filosofi on vuosia sitten sanonut "historia opettaa meille sen, että me emme opi historiasta mitään". Vai onko todella näin? Olemmeko me keskustanuorina ja suomalaisina ihmisinä menneet eteenpäin? Onko järjestömme mennyt eteenpäin?

Kunnioitettu aateisämme Santeri Alkio suhtautui skeptisesti poliittisiin nuorisojärjestöihin. "Kypsiä, lujia luonteita jonkalaiseksi nuoren pitää saada kasvaa, ennen kuin siihen antautuu."

Arvostamani liittokokous väki, rakkaat ystävät

Me olemme oppineet jotakin historiasta. Me olemme menneet eteenpäin. Me olemme oppineet myös Santeri Alkiolta. Tämä kansanliike ei kasvata poliittisia pyrkyreitä. Tämä kansanliike kasvattaa itse ajattelevia, yhteiskunnasta ja sen kehittymistä aidosti sekä vilpittömästi kiinnostuneita aktiivisia kansalaisia. 

Me Keskustanuoret olemme löytäneet ja tulemme aina löytämään omaan aikaamme sopivat yhteiskunnallisen toiminnan tavoitteet ja keinot. Me nuoret itse olemme tulevaisuutemme henkivakuutus. 

Santeri Alkio sekä oman järjestömme ensimmäinen puheenjohtaja Johannes Virolainen saavat olla ylpeitä meistä, sillä keskustalainen aate ja edistyksen lippu tulee liehumaan vielä tulevaisuudessakin. Mitkään myrskyt eivät sitä tule meidän kädestämme katkomaan!"

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat